Fri frakt över 500 kr      Säker betalning      Snabba leveranser     08-58 00 96 00

FRITT VAL

Fritt Val – Region Stockholm

Fritt Val Stockholm

Käpprätt har avtal med Region Stockholm och erbjuder godkända produkter av högsta kvalitet.

På Käpprätt hittar du ett stort urval produkter som är godkända för Fritt Val av Region Stockholm. Fritt Val är ett bidrag som Region Stockholm erbjuder för att du ska kunna köpa de hjälpmedel som du behöver själv istället för att låna dem från landstinget. Om du har fått ett rekvisitionsnummer som berättigar dig till Fritt Val så är du välkommen att kontakta oss så ser vi att du får betala rätt pris.

För att bli berättigad till Fritt Val behöver du bli behovsbedömd av en förskrivare som är kopplad till landstinget. Därefter kan du få en rekvisition från förskrivaren som du kan använda för att köpa din önskade produkt. För mer information om Fritt Val och hur du söker hittar du hos frittval.nu.

Exempel

Beloppet som du kan få i Fritt Val varierar beroende på vilket hjälpmedel du behöver. Till exempel kan du få 1 980 kronor för en utomhusrollator och 37 800 kronor för en ihopfällbar elrullstol från Eloflex. För större köp, såsom en elrullstol, följer även ett ytterligare belopp som täcker service och reparation. I exemplet med en elrullstol på 37 800 kronor så är det ytterligare 16 200 kronor som hamnar på ett servicekonto.

Om du väljer en vara som är dyrare än bidraget får du betala mellanskillnaden själv. Men det stora fördelen med Fritt Val är att du själv äger och ansvarar för produkten, vilket ger dig större frihet och flexibilitet.

Käpprätt och Fritt Val

På Käpprätt kan du hitta produkter som är CE-godkända och med rätt ISO-kod som är godkända av Region Stockholm för Fritt Val. Detta innebär att du kan känna dig trygg med att du köper högkvalitativa produkter som är godkända för användning med Fritt Val.

Vilka hjälpmedel omfattas

Region Stockholm (det som tidigare hette Stockholms landsting) har själva valt ut vilka hjälpmedelsområden som omfattas av Fritt Val. Dessa hjälpmedel delas upp i grupper utifrån olika funktionsnedsättningar:

Vi på Käpprätt är stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av produkter som är godkända för Fritt Val. Genom att handla hos oss kan du känna dig trygg med att du får högkvalitativa produkter till rätt pris och att du får den frihet och flexibilitet som du behöver.

Om du behöver hjälp genom processen är det bara kontakta oss via vårt formulär eller ring oss på 08-58 00 96 00

Låg frakt

Frakt 39 kr. Fri frakt över 500 kr.

Säker betalning

Vi använder Svea Checkout för en säker betalning.

Snabba leveranser

Beställ innan kl 14:00 (vardag) så skickar vi samma dag förutsatt att vi har produkten i lager.

Ring oss!

Vi finns här för dig och svarar på dina frågor. Ring 08-58009600 eller maila info@kappratt.se